Nieuws PKV Muntendam e.o.

Jubilarissen 2014

Jan Roossien en Kees Mollema twee zestigers die op 16 oktober tijdens de keuringsdag op onze show in het zonnetje werden gezet. Dit om het feit dat ze in 1964 lid werden van onze vereniging, beiden tieners en dus nog jeugdleden, dit jaar beiden 50 jaar lid van de club.

Jan begon zijn carrière als konijnenfokker met het ras de Vlaamse reus en later de Belgische haas. Op latere leeftijd werd hij secretaris van de vereniging, in geuren en kleuren vertelde hij over die tijd, dat gezamenlijk met Barto Abee, alle ingeschreven dieren (ruim 1400 dieren) met de pen werden ingevoerd, een hele klus maar hij kijkt er tevreden op terug.

Zijn drukke bestaan als middenstander in Scheemda was niet meer te combineren met de vereniging en hij besloot een stapje terug te doen, de clubliefde bleef. De lokroep van Muntendam bleef bestaan. De winkel is inmiddels verkocht maar stil zitten is er niet bij. De kinderboerderij in Scheemda heeft in Jan een flinke kracht gevonden.
Bij het uitreiken van de oorkonde bood hij spontaan zijn hulp aan bij de komende tentoonstelling "bel me maar als je me nodig bent"

Kees Mollema is binnen onze hobby een bekend persoonlijkheid. Vele functies heeft hij binnen onze organisatie bekleed zowel provinciaal als landelijk. Ook nu is Kees nog zeer actief binnen onze hobby en is secretaris van de FB.

Kees is bestuurlijk ook zeer actief geweest binnen onze vereniging, hij betrad de functie van secretaris maar liefst 30 jaar. Bij de opbouw, keuring en afbouw dag is Kees een graag geziene persoon, kent het keurmeesterkorps, is volledig op de hoogte van de regelwetgeving en hartstochtelijke fokker van Luchs en Alaska.
Het was dan ook niet moeilijk om hem te bedanken voor alle inzet.

Beide heren werd het lidmaatschap van verdienste aangeboden, wat was vertolkt op een prachtige oorkonde gemaakt door Kees Verkolk, de dames kregen een boeket bloemen aangeboden.

In het dankwoord van Kees stelde hij het heel duidelijk, "Ik heb vele mooie functies binnen de hobby gekend, maar Muntendam is en blijft mijn clubje.

Jubilaris 2014
Jubilaris 2014Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam