PKV Muntendam e.o. Tentoonstelling 2014

Onze jaarlijkse kleindierententoonstelling zit er weer op. Voor de 42e keer gehouden in 'onze' vertrouwde Menterne te Muntendam. Met als 2e keer een herfstfair in de foyer van de Menterne. Een twintig tal stands waar bezoekers zich konden laten inspireren op o.a. het gebied van woon- en tuindecoraties, hand- en knutselwerk, houten meubelen. Verder waren de plattelandswinkel Noordbroek, de Heemtuin en de Serama-club vertegenwoordigd.

Aan publiciteit geen gebrek dit jaar. De media heeft het goed opgepakt. Zo waren we te gast in een radioprogramma van omroep Menterwolde alsmede live in de zaterdagochtend agenda van RTV Noord. Bijzonder was het weer-praatje van Harma Boer. Dit moet altijd buiten opgenomen worden. Geen probleem voor de PKV! Toen Harma in aantocht was, werd in allerijl een paar kooien met dieren voor de deur van de Menterne gezet, een paar pompoenen er op voor de decoratie en de camera kon draaien. Alleen Harm Mulder had even een zwaar moment toen hij de grootste vlaamse reus van de tentoonstelling in z'n armen gedrukt kreeg. Tja, dan duurt zo'n weer-praatje voor de camera best wel lang.

Ondanks het te mooie weer voor de tijd van het jaar mochten we zeer tevreden zijn over het aantal bezoekers aan de tentoonstelling en de herfstfair. Het rad van avontuur draaide er dan ook flink op los. Op zaterdagmiddag was het zowaar druk te noemen. Tot opluchting van de familie Mulder kon het rad dan ook een top opbrengst draaien.
We mochten ons dit jaar weer gelukkig prijzen met een mooi aantal inzendingen. Met een aantal van ruim 600 dieren , een toename t.o.v. vorig jaar !

Onze show is weliswaar vroeg, maar voor fokkers juist een reden in te zenden om alvast de kwaliteit van hun dieren te kunnen peilen voor het komende tentoonstellingsseizoen. Er werd 3 x het predicaat U toegekend aan: een Antwerpse baardkriel hen van dhr. J. Wever; een Australorp hen van dhr. B. Abee en een zuidduitse Moorkop, man oud, van dhr. H.J. Scholte.
Alle inzenders bedankt !

Abel Schut

serama

De Serama-club had een 'levendige' stand ingericht.

Foto's kampioenen 2014

kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014
kampioen 2014


Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam