Nieuws PKV Muntendam e.o.

Gezamelijke workshop 2014

Ook dit jaar stond er weer een activiteit op het programma. Na twee jaar achtereen hokkenbezoek vond het bestuur van zowel PKV Muntendam e.o., Fivelingo als WPKC dat er iets heel anders op het menu moest komen te staan. Na enig brainstormen werd besloten om dit jaar een soort van kleindieren-workshop te houden. De bedoeling hierbij was de fokkers de kans te geven om iets over zijn of haar ras te vertellen zodat de andere toehorende fokkers hier kennis over konden vergaren. Toen deze plannen waren gesmeed werd op zaterdagmiddag rond de klok van 13.00 uur het startsein gegeven voor een middagje kennis uitwisselen over onze dieren.

De middag werd gehouden bij de familie Scholtens in Appingedam. Hier was genoeg ruimte om verschillende hoekjes te creëren waar de presentaties plaats konden vinden. In de schuur werden de konijnen besproken. Op het terras naast de aardbeiplantjes de hoenders en aanverwante dieren waaronder kwartels. Op het bloemen-met- vlinders- terras werden de duiven besproken.

Het weer werkte fantastisch mee. Halverwege de middag werd even gepauzeerd en voor de inwendige mens gezorgd. Tevens werd een quiz gehouden met als hoofdprijs een lekkere leverworst voor degene die de meeste antwoorden goed had. Leuke en leerzame vragen waren bedacht. Nooit geweten dat een jonge duif een 'pieper' genoemd wordt. Maar er waren natuurlijk ook de instinkers; hoeveel eieren legt een doffer per jaar?

De middag werd besloten met een heerlijk buffet die door familie Scholtens was gemaakt.

Al met al was het een geslaagde middag. Eens een ander concept aanbieden voor de gezamenlijke activiteit houdt de boel levendig en geeft soms weer een nieuwe kijk op onze dieren en op onze hobby. Organisatie, goed gedaan !!

workshop 2014
workshop 2014
workshop 2014
workshop 2014
workshop 2014
workshop 2014
workshop 2014Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam