Nieuws PKV Muntendam e.o.

Jongdierenkeuring 2015

Traditiegetrouw organiseert onze vereniging haar jongdierenkeuring op een vrijdagavond in september.

In afwachting wat de dieren die in het afgelopen voorjaar door ons zijn gefokt weer behalen begonnen de keurmeesters Piet van Lune (konijnen) Elze Zwama en Marcel Eissens (hoenders) om 18.00 uur met de keuring.
In totaal waren er 120 dieren ingeschreven voor deze avond.

Bij de konijnen klasse werd het F predicaat maar liefst 8 maal gegeven.

De heren Vreugdenhil en Beerman behaalde ieder 2 maal F met hun Vlaamse reuzen Johan Schmaal behaalde 4 maal de F met zijn Belgische hazen. Proficiat!

De Vlaamse reus van Beerman behaalde 96,5 punten en werd daarmee, mooiste ooi van de avond. Als mooiste ram werd uitgeroepen de Belgische haas van Schmaal met 95,5 punten.

Bij de hoenders waren er 85 dieren ingeschreven een hele klus voor de twee keurmeesters. Het predikaart F werd 10 maal vergeven, waarvan 4 maal aan de witte wyandottes van Henk Lieth, 2 maal aan de Antwerpse baardkrielen van Jonny Wever, overige F predicaten waren voor de dieren van Hoving met een Faverolle, Hollandse kriel van Riemijer, Australorp van Abee en Schut en een Watermaalse baardkriel van Schuur.

Rond 22.00 uur was de keuring ten einde en konden de winnaars bekend worden gemaakt. Mooiste hen was een Australorp van Gerrie Schut, mooiste haan een Wyandotte van Henk Lieth. Mooiste krielhen een Antwerpse baardkriel van Jonny Wever mooiste krielhaan een Wyandotte van Swier Blik.

Herman Postma showde een aantal van zijn Japanse kwartels waaronder een mooie hen die werd beloond met een F.
Tevens werd op deze avond de 16 hoenders en konijnen uitgezocht die onze vereniging op de jongdierencompetitie Groningen gaan vertegenwoordigen.Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam