Kleindiermagazine op bezoek

De toezegging hadden we al ontvangen maar zaterdag 16 juli 2016 was het dan eindelijk zo ver. Onze vereniging kreeg bezoek van een redacteur van Kleindiermagazine in de persoon van dhr. Jogchum IJpma. Voor de oudere (bestuurs)leden onder ons een bekend persoon want Jogchum was vroeger actief als keurmeester van o.a. watervogels. In tegenstelling tot eerdere berichten kregen we te horen dat ons artikel al in de maand september geplaatst kon worden. Prachtig ! Hiermee krijgen we in ons jubileumjaar 2016 nog de nodige aandacht en bovenal ook reclame voor onze tentoonstelling. Temeer omdat we nu een eigen naam hier aan hebben kunnen geven; Midden Groningen Show.

De dag werd gestart bij Jonny Wever te Muntendam. Hier kwamen we als bestuur allemaal samen. Rond de klok van 10.00 uur arriveerde ook Jogchum IJpma samen met een collega. Onder het genot van koffie en verse aardbeientaart werd aan de grote tafel bij Jonny thuis alvast over de vereniging verteld en werden reeds anekdotes en herinneringen opgehaald. Ook voor Jogchum waren onze tentoonstellingen altijd een hele plezierige tijd om op terug te kunnen kijken. Voor hem gold dan met name de keuringsdagen.

Na de koffie werd het nieuwe onderkomen van Jonny zijn Antwerpse baardkrielen bekeken en werden we als bestuur op de foto gezet. Ieder met een dier op de armen. Net zo als bij een oude foto van de beginjaren van de vereniging. Echter, toen was ieder bestuurslid nog pet of hoed dragend.

Vanaf Muntendam werd koers gezet richting Borgercompagnie, naar Barto Abee. Eén van de oud gedienden van onze vereniging. Barto heeft altijd getrouw alle documenten van de vereniging bewaard. Bijzonder mag het eerste notulenboek genoemd worden met hierin de notulen van de oprichtingsvergadering in 1926. Maar ook alle vraagprogramma's en uitslagen-catalogussen zijn nog in zijn bezit. De hele collectie volledig compleet. Na afloop van dit bezoek werd Barto op de foto gezet tussen zijn scharrelde Australorps.

Jogchum IJpma werpt een blik in het eerste notulenboek

Jogchum IJpma werpt een blik in het eerste notulenboek

Inmiddels was het middag geworden en was het ochtendgedeelte afgelopen. Een aantal bestuursleden gingen weer huiswaarts.

Het middagprogramma werd voortgezet in Schildwolde bij Kees Mollema. Kees zijn vrouw had een heerlijke broodmaaltijd voor ons klaar staan. Vanwege het mooie rustige weer die dag, kon deze buiten genuttigd worden. Ook Kees wist veel te vertellen over onze vereniging getuige de plakboeken met krantenartikelen en foto's die ter tafel kwamen. Vervolgens werd een kijkje gebracht aan de konijnenstal van Kees. Hierin bevonden zich alleen nog Luchs. Van de Alaska's heeft Kees inmiddels afscheid genomen maar het was wel dit ras die hij het langste heeft gehad. Bij vertrek uit Schildwolde ontvingen we nog een mooie foto van de toren van Schildwolde. Ook hiervoor zet Kees zich in.

In Schildwolde werd van de lunch genoten

In Schildwolde werd van de lunch genoten

De reis ging verder naar Slochteren naar het huis van Gerrie Schut waar hij en zijn vrouw hoenders houden. Gerrie houdt Australorps en zijn vrouw houdt het bij een aantal krielrasjes waaronder de chabo. Deze mochten even los in de tuin lopen hetgeen voor de foto een mooi plaatje opleverde.

Bij Henk Lieth in Noordbroek konden we zijn grote witte Wyandottes bewonderen. Henk heeft voor deze dieren een prachtig en goed geï:soleerd onderkomen gebouwd waarin je ook met strenge vorst zeer goed in kunt vertoeven. Ook de moestuin van Henk hebben we met aandacht bewonderd. Zo keurig aangelegd en onderhouden!

Ons volgende bezoek was bij Swier Blik te Scheemda. Hier waren hoenders en duiven te bewonderen en een prachtig aangelegde tuin. Ruimte is er bij Swier volop zodat hij veel dieren kan houden. Maar om alles goed bij te kunnen houden moet er hard gewerkt worden. En het resultaat was te zien! Een mooie collectie van gewonnen medailles had hij voor de foto klaargelegd. Ook voor de presentatie had hij een aantal hoenders in kooien geplaatst zodat deze goed te bewonderen waren.

aantal hoenders in kooien geplaatst

De tijd wilde wel om en we moesten een beetje voort maken om deze dag niet te laat te eindigen. We hadden nog 1 fokker voor de boeg.

Voor het laatste bezoekadres moesten we naar Wildervank naar Martijn Walstra. Martijn woont nog thuis het houdt hier New Hampshires. Samen met zijn opa (Harm Mulder) heeft hij trots voor zijn hok geposeerd.

Martijn vertelt trots over zijn krielen

Martijn vertelt trots over zijn krielen

Daarna ging het terug naar Muntendam waar we weer bij Jonny thuis de dag hebben afgerond. Voor Jogchum en zijn collega was de dag nog niet om want er moest nog teruggereisd worden naar Noord-Holland. Voor hen gold 'moe maar zeer voldaan'. Dit gold ook voor ons. Al met al was het een prachtige dag!

Het resultaat van deze dag is te lezen in het artikel gewijd aan onze vereniging en wordt geplaatst in de uitgave van Kleindiermagazine van september 2016 en is in digitale vorm ook hier te vinden.Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam