Nieuws PKV Muntendam e.o.

Jongdierendag 2021

In eerste instantie was het bestuur niet van plan een jongdierendag te gaan organiseren in 2021. De reden hiervoor was dat het bestuur besloten had om de eendaagse verenigingsshow in oktober te gaan organiseren. Wij dachten dat een jongdierendag dan minder in trek bij de leden zou zijn. Maar op onze ledenvergadering bleek deze inschatting niet geheel juist te zijn. Een aantal van onze leden zag graag dat er alsnog een jongdierenkeuring werd georganiseerd, omdat deze avond toch het start van het seizoen is en bovenal een gezellige meeting.

Aan het bestuur dus de taak om aan deze vraag te voldoen. Zo werd er op vrijdagavond 9 september een jongdierenkeuring gehouden in ons o zo vertrouwde Menterne. Er werden maar liefst 40 konijnen ingeschreven. Dit is een aantal dat wij de afgelopen jaren niet hebben gehad. Geweldig! Dit had wel tot het gevolg dat keurmeester Grooten een uur eerder is begonnen met de keuring.

Bij de hoenders waren er minder dieren dan voorgaande jaren. Meestal zitten we rond de 100 kippen. Dit jaar waren dat er 52. Desondanks waren er in totaal toch nog 92 dieren.

Keurmeester bij de dwerghoenders was Elze Zwama. Jonny Wever nam deze avond de overgebleven 12 hoenders voor zijn rekening.

Eerlijks behalve moesten we concluderen dat er deze avond een gemoedelijke maar toch ook een sfeer van gemis hing in de zaal. De welbekende reden was toch dat ons bestuurslid Hemmo deze avond werd gemist met zijn altijd gezellige aanwezigheid.

Verheugd waren wij dat onze ex- voorzitter Abel Schut deze avond aanwezig was om ook even weer bij te kletsen.

Rond de klok van 21.30 uur was de keuring ten einde en konden wij de prijswinnaars bekend maken.

2021-jongdierendag

2021-jongdierendag 2021-jongdierendag

2021-jongdierendag 2021-jongdierendagSponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam