Nieuws PKV Muntendam e.o.

Nieuwbouw De Menterne verhit de gemoederen!

Er zijn plannen voor nieuwbouw van een MFC op de locatie van de huidige Menterne. In deze nieuw gebouw zal o.a. de basisschool worden gehuisvest en is er sprake van woningbouw en een huisartsen post. Deze plannen zijn opgenomen in een zogenaamde ``vlekkenplan,, Wel is zeker dat als deze plannen doorgaan, de huidige dorpshuis qua ruimte er sterk op achteruitgaat.

Zo zal er minder zaalruimte zijn en wordt de keuken behoorlijk kleiner. Bruiloften, partijen diverse evenementen zouden hierdoor geen doorgang meer kunnen gaan vinden in De Menterne.

Tevens zullen deze plannen voor onze vereniging gevolgen hebben. Zo zal de hobbymarkt tijdens onze show geen doorgang meer kunnen vinden en zal de op vrijdagavond gehouden fokkersavond niet meer in de foyer kunnen worden gehouden maar zal in de kleine sportcafé moeten plaatsvinden. De catering op de keuringsdag en voor de medewerkers tijdens deze week kan een probleem gaan worden doordat de keuken komt te vervallen zodat er geen maaltijden kunnen worden geserveerd.

De sporthal waar de show wordt gehouden kunnen we blijven gebruiken, echter het randgebeuren zal een nieuwe uitdaging worden. Op dit moment is het gemeentebestuur met allerlei belanghebbende instanties, politieke partijen en de beheerders van De Menterne in gesprek over hoe het er in de toekomst gaat uitzien.

De buurtbewoners rondom De Menterne moeten in dit verhaal ook nog gehoord worden. Na de onzekere periode die wij een aantal jaren geleden hebben gehad over het voorbestaan van de sporthal is er nu grote onzekerheid over de nieuwe invulling van De Menterne, ook voor onze vereniging weer een onzekere periode.

Wordt vervolgd.

MenterneSponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam