Algemene informatie over Konijnen

Het houden van konijnen vergt niet zoveel ruimte als het houden van hoenders en water- en siervogels. Een kleine tuin of schuur is al voldoende voor uw hobby. Echter, ook bij deze hobby is het verstandig om eerst een keuze te maken welk soort konijn wilt hebben, dan is het verstandig om toch de maten van het hok aan te houden die naar onze mening toch minimaal zijn.

Deze maten zijn:
BreedteDiepteHoogte
Voor grote rassen1,20m0,80m0,60m
Voor middenrassen0,70m0,55m0,80m
Voor kleine rassen0,60m0,70m0,50m
Voor dwergrassen0,50m0,55m0,40m

Konijnen verlangen geen luxe huisvesting van u. Ze zijn tevreden met een eenvoudig hok. als ze maar tochtvrij en vochtvrij kunnen zitten. Mocht u besluiten een hok buiten te bouwen, bouw het dan zodanig dat de wind en regen geen kans hebben. Een konijn kan heel goed kou verdragen, maar ze verdragen geen tochtig en vochtig hok.

Mocht u het hok binnen zetten, zorg dan wel voor voldoende ventilatie en frisse lucht. Zet uw konijn nooit in de felle zon. Het houden van konijnen hoeft niet duur te zijn. In de lente en zomer is er in de natuur genoeg voedsel voorhanden en met enige moeite kunt u daar gratis uw voedsel halen. Het bijvoeren van hard voer in de vorm van konijnenkorrels is echter wel noodzakelijk. Verder is hooi en water onmisbaar voor uw konijn. Het hok voorziet u van stro, met daaronder de zaagsel- of fijne krullen om de urine op te nemen. Een wekelijkse schoonmaakbeurt is noodzakelijk. Dit niet alleen om stankoverlast te voorkomen, maar ook om uw konijn er fris bij te laten zitten.Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam