Algemene informatie Sierduiven

Als u geïnteresseerd bent in het houden van sierduiven dan kunt u een keuze maken uit de vele soorten en kleurslagen sierduiven. Er is bijna geen soort waar zoveel soorten en kleurslagen zijn. Iemand die sierduiven wil gaan houden moet uiteraard beschikken over een ruimte waar hij een hok kan neerzetten. Voor het bouwen van een hok heeft u, zoals ook al bij de hoenders is gemeld, een bouwvergunning nodig. Vergeet dit vooral niet te vragen bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van uw gemeente.

Ten opzichte van de ander diersoorten kunt u per vierkantenmeter oppervlakte meer duiven houden dan andere diersoorten. De hoeveelheden hangt hier namelijk ook af van de grootte van de duif. Voor de lichte soorten is het ook prettig als u over een uitvlucht beschikt, zodat u de duiven van tijd tot tijd vrij kunt laten vliegen. Uw duiven stellen ook een regelmatig bad op prijs. Richt uw hok dus zo in, dat dit regelmatig kan.

Wilt u uw duiven met enig succes houden, dan is er een dagelijkse schoonmaakbeurt noodzakelijk. Verder stellen ze vers drinkwater en een bak met grit en sierduivenvoer op prijs. Door het regelmatig verzorgen worden de duiven erg vertrouwelijk met hun verzorger, zodat ze vaak bij u op de hand, schouder of hoofd komen zitten. Ook het houden van sierduiven is een hobby, waarbij PKV Muntendam en Omstreken u graag wil helpen.

Ga ook hier niet over één nacht ijs, laat u ook hier voorlichten en helpen door ervaren fokkers.Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam