Nieuws PKV Muntendam e.o.

Barto en Wietske Abee benoemd tot ereleden

Afgelopen najaar heeft Barto Abee aagegeven om te willen stoppen als penningmeester/tentoonstellingssecretaris van de Pluim- en Konijnenvereniging Muntendam. De vereniging die in 1926 werd opgericht was na de tweede wereldoorlog niet meer actief. In 1959 blies de toen negentien jarige Barto de vereniging nieuw leven in. Hij begon in verschillende zaaltjes en café`s met het organiseren van kleindieren shows.

Vanaf 1973 wordt de show gehouden in de Menterne en is Barto tentoonstellingssecretaris. Samen met zijn vrouw Wijtske waren zij de steunpilaren van de vereniging. In het begin van de tachtiger jaren beleefde de vereniging topjaren met ruim veertien honderd dieren op de show.

Voor het vele vrijwilligerswerk ontving Barto in 2008 uit handen van Burgemeester van Zuijlen een Koninklijke onderscheiding en mocht hij zich lid in de orde van oranje Nassau noemen. Vrijdagavond 18 mei, werd ter ere van het afscheid van Barto als penningmeester van de PKV, hem en Wijtske een receptie in de Menterne aangeboden.

Vele genodigden uit de liefhebberij woonden deze avond bij en werden Barto en Wijtske de erelidschap van de PKV Muntendam aangeboden.Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam