Nieuws PKV Muntendam e.o.

Jongdierenkeuring 2016

Traditiegetrouw organiseren wij onze jongdierenkeuring op een vrijdagavond in september.

Voor deze avond waren de keurmeesters Mombarg, Roelfsema (hoenders ) en Meijer (konijnen) uitgenodigd om de aangeboden dieren te komen keuren.
Rond 18.00 uur waren de eerst dieren ingekooid en kon de keuring beginnen.
Er waren voor deze keuring 112 dieren ingeschreven dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar.
Het aantal konijnen was zoals verwacht minder dan vorig jaar, dit had te maken met de heersende RHD2 virus die momenteel heerst in ons land.
Toch konden we nog 22 konijnen aan de keurmeester ter keuring aanbieden.
Bij de hoenders iets meer dieren dan vorig jaar, dit kwam mede doordat onze vrienden uit Leer met een mooi aantal van 22 hoenders en 3 loopeenden meebrachten.
Het was een gezellige en qua bezoek een drukke avond.

2016-jongdierenkeuring

Bij de konijnen werd het F predicaat maar liefst 9 maal toegekend, een hoge percentage voor 22 dieren.
Abel schut scoorde 3 maal een F met zijn witte weners, De Belgische hazen van Jos Brouwer scoorde eveneens 3 maal een F en had daarbij de mooiste ram van de avond.
De mooiste voedster was voor Beerman met een Vlaamse reus, ook dit dier behaalde de F predicaat.
De laatste 2 F dieren waren van Vreugdenhil met eveneens Vlaamse reuzen.

2016-jongdierenkeuring

Bij de 90 aanwezige hoenders viel het F predicaat slechts 8 maal. Gerrie Schut behaalde met zijn Australorps zowel bij de hanen als bij de hennen de 1e F.
Een Watermaalse baardkriel van Herman Schuur en een Rijnlander van Harm Mulder behaalden eveneens de F. Jonny Wever behaalde 3 keer de F met zijn Antwerpse Baarkrielen waarvan een zwarte hen werd uitgeroepen tot mooiste krielhen van de keuring. Mooiste haan van de keuring werd een witte Chabo van Henze Munneke eveneens met een F De laatste F predicaat werd vergeven aan een zwarte Orpingtonkriel van Arend Mijerhof.
Ten slot werden de 16 dieren uitgezocht die onze vereniging gaan vertegenwoordigen op de provinciale competitie dag die op de laatste zaterdag van september wordt georganiseerd.
Rond 22.00 uur was de keuring ten einde en konden we op deze warme nazomeravond de kooien opruimen en onder het genot van een koel drankje terug kijken op een geslaagde avond.

2016-jongdierenkeuring


Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam