Nieuws PKV Muntendam e.o.

Jongdierendag 2022

Waar wij al erg bang voor waren werd helaas realiteit, ook dit jaar weer een sombere uitzicht voor de hoenderfokkers. Sinds oktober 2021 kampen we in Nederland met de hardnekkige vogelgriep en het ziet er na uit dat deze griep nog wel een tijdje in Nederland blijft. Dit betekende dat er op onze jongdierenkeuring alleen konijnen waren te bewonderen.

Sinds jaren wel een heel mooi aantal dieren op de keuring, maar liefst 47 konijnen werden de heer Grootten ter keuring aangeboden.

Dit kwam mede door dat leden van Ter Apel de gelegenheid was geboden om hun dieren bij ons in te zenden.

De Luchs konijnen van Mollema werden als eerste ter keuring aangeboden, van de 6 dieren behaalden 4 het predicaat F en werd een ram met 96,5 punten de mooiste ram van de avond, Jos Brouwer showde 5 Belgische Hazen en 1 Castor Rex 3 maal het F predicaat voor deze fokker, Ook Johan Schmaal kwam met 3 Belgische Hazen naar de Menterne ook hier 1 maal het F predicaat. Gerbe van der Veen (voorzitter) Ter Apel showde 8 Rijnlanders, een moeilijk ras om te fokken maar toch 2x het F predicaat. Gelukkig ook een nieuw lid in ons midden, Celine.. die vol trots haar kleurdwergen toonde. De kleurdwerg met de witte van Hotot tekening voldeed prima en mocht het predicaat ZG 94,5 mee naar huis brengen. De overige konijntjes waren nog te jong om van een predicaat te voorzien, ook qua tekening viel er nog iets te verbeteren. Hier is een jongdierenkeuring natuurlijk ook voor bedoeld, het moet een leerzame avond zijn. Pieter Timmer bood Celine spontaan aan dat als de showseizoen ten einde is zij 2 kleurdwerg konijntjes bij hen kon ophalen. Op deze manier houden wij onze hobby in stand, elkaar meehelpen. Prachtig! Jan Timmer kwam met een 3 tal rassen naar Muntendam. Satijn, Klein Zilver en Tan hij behaalde 3 maal het predicaat F. Als slot Pieter Timmer met kleurdwergen en Polen, maar liefst 8 maal F en behaalde met een kleur dwerg zwart een F 97 punten en zij werd hiermee de mooiste voedster van de avond.

Rond de klok van 9.30 uur was de keuring tot een einde gekomen en konden we beginnen met het opruimen van de hal. Vervolgens nog even gezellig nababbelen me de keurmeester onder het genot van een lekkere gehaktbal was de avond om 23,00 uur ten einde en konden we terug kijken op een leuke avond.

2022 jongdierendag

2022 jongdierendag 2022 jongdierendag

2022 jongdierendagSponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam